Mana Zilnica

Mana Zilnica

12 Decembrie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Și Îngerul lui Dumnezeu, care mergea înaintea taberei lui Israel, Și-a schimbat locul și a mers în urma lor. Și stâlpul de nor s-a ridicat dinaintea lor și a stat în urma lor. Și a venit între tabăra egiptenilor și tabăra lui Israel. Și era nor și întuneric pentru unii și lumină noaptea pentru ceilalți; și nu s-au apropiat unii de alții toată noaptea.

Exod 14.19,20


 

Iahve Însuși S-a așezat între Israel și vrăjmași – aceasta este adevărata protecție. Înainte ca faraon să poată atinge vreun fir de păr de pe capul evreilor, el ar fi trebuit să-și croiască drum prin chiar locul păzit de Cel Atotputernic. Într-adevăr, lui Dumnezeu Îi place să Se așeze pe Sine Însuși între poporul Său și vrăjmaș, astfel că „nicio armă pregătită împotriva ta nu va reuși”. El S-a așezat pe Sine Însuși între noi și păcatele noastre; și este un privilegiu binecuvântat să-L vedem pe El între noi și orice lucru care ne poate fi împotrivă. Aceasta este calea prin care putem găsi pacea conștiinței și pacea inimii. Indiferent cât de preocupat și de neliniștit ar putea fi credinciosul pentru a cerceta să vadă dacă păcatele sale mai există, el nu le mai poate găsi. De ce? Pentru că Dumnezeu Se află între el și păcate. El a aruncat toate păcatele noastre înapoia Lui; și, în același timp, El Își răspândește peste noi lumina feței Sale, care ne este favorabilă.

 

În același fel, credinciosul își poate căuta dificultățile și nu le mai găsește, pentru că Dumnezeu este între el și ele. Dacă ochiul, în loc de a rămâne ațintit asupra păcatelor și întristărilor, ar privi doar spre Hristos, atunci multe cupe amare ar fi îndulcite și multe ceasuri întunecate ar fi luminate. Însă putem constata că majoritatea covârșitoare a încercărilor și a întristărilor sunt doar anticipări sau imaginații rele, care există doar în neorânduiala minții noastre, din cauza necredinței. Fie ca cititorul să poată cunoaște pacea binecuvântată a conștiinței și a inimii, care rezultă din faptul că Îl are pe Hristos, în toată plinătatea Lui, între el și toate păcatele lui și, de asemenea, între el și toate întristările lui!

 

C. H. Mackintosh


SĂMÂNȚA BUNĂ

Căci noi n-am adus nimic în lume și nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.

1 Timotei 6.7


„A lăsat totul!”

 

Când moare cineva, oamenii (mai ales moștenitorii) întreabă: Ce a lăsat moștenire? Și după aceea urmează o listă, mai mult sau mai puțin lungă. De fapt, am putea pune simplu, în dreptul fiecărui om, un singur cuvânt: „totul”.

 

A lăsat totul moștenire! Nu a luat nimic cu el!

 

Chiar mai bine s-ar vedea cât de relativă este valoarea bunurilor materiale, dacă oamenii s-ar gândi mai mult că într-o zi trebuie să lase în urmă totul!

 

Acum mulți ani, un tânăr pastor căuta pentru primul lui serviciu de înmormântare un costum potrivit. La un antreprenor de pompe funebre a găsit un costum foarte ieftin, care era de fapt pentru morți. Stând la amvon, a constatat că acel costum nu avea buzunare. Un mort nu are nevoie de așa ceva…

 

Să ne gândim că cea din urmă haină a noastră nu va avea buzunare! Dar nici cea pe care o purtăm acum nu are nevoie de buzunare, pentru că altfel le umplem doldora cu lucruri lipsite de valoare. Să ne adunăm mai degrabă comori care rămân:

 

„Strângeți-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură” (Matei 6.20)!

 

Citirea Bibliei: Hagai 2.1-14 · Marcu 11.20-33

 


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

NU E PREA TÂRZIU PENTRU TINE! – Fundația S.E.E.R. România

„Te rog, Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta…” (Judecătorii 16:28)


 În lanțuri fiind, Samson s-a rugat cu credință că Dumnezeu îl ascultă: „Te rog, Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta… Şi Samson a îmbrăţişat amândoi stâlpii de la mijloc pe care se sprijinea casa, şi s-a rezemat de ei… S-a plecat cu toată puterea, şi casa a căzut… Cei pe care i-a prăpădit la moartea lui au fost mai mulţi decât cei pe care-i omorâse în timpul vieţii.” (Judecătorii 16:28-30). De ce a ajuns Samson în închisoare? Din cauza Dalilei! Biblia spune că: „ea îl necăjea şi-l chinuia în fiecare zi cu stăruinţele ei.” (vers. 16)

La fel și Satan: e insistent și așteaptă să te prindă într-un moment în care ai lăsat garda jos. De aceea, în viață, există unele uși pe care nu trebuie să le deschizi niciodată. Dacă alimentezi o poftă fie și numai pentru o zi, poți ajunge să te lupți cu ea toată viața! Poate ai mai auzit următoarele: „În fiecare dimineață în Africa se trezește o gazelă. Ea știe că trebuie să alerge mai repede decât cel mai rapid leu, altfel va fi ucisă. În fiecare dimineață se trezește un leu. El știe că trebuie să depășească cea mai lentă gazelă, altfel va muri de foame. Așadar, nu contează dacă ești sau nu în Africa, sau dacă ești leu sau gazelă; când răsare soarele, ar fi bine să alergi!”

Vestea bună este că Samson și-a adus aminte de Dumnezeu! Ziua ta este minunată atunci când îți aduci aminte de Dumnezeu și te apropii de El. Mai citim o dată următoarele cuvinte (vers. 30): „Cei pe care i-a prăpădit la moartea lui au fost mai mulţi decât cei pe care-i omorâse în timpul vieţii.” Cea mai mare victorie a lui Samson s-a petrecut în ultimul capitol al vieții sale. De fapt, el este pomenit printre eroii credinței din capitolul 11 al epsitolei către Evrei.

Indiferent unde te afli astăzi sau în ce stare te găsești, întoarce-te la Dumnezeu! El te va ajuta să-ți revii! Nu e prea târziu pentru tine!


 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

1 Corinteni 15:51-58; 16:1-9


Această magistrală expunere a doctrinei învierii ar fi incompletă fără cea din urmă revelaţie, că nu toţi credincioşii vor trece prin somnul morţii. Cei vii nu vor fi nicidecum uitaţi când Isus va reveni. „Într-o clipeală de ochi” (v. 52) va avea loc extraordinara transformare care va face pe fiecare potrivit pentru prezenţa lui Dumnezeu. Aşa cum, în parabolă, invitaţii la nunta împărătească trebuia săşi schimbe zdrenţele cu veşminte glorioase (Matei 22), cei morţi şi cei vii vor îmbrăca trupuri de neputrezire şi în nemurire. Atunci victoria lui Hristos asupra morţii, căreia El i-a făcut dovada prin propria Lui înviere, îşi va avea împlinirea grandioasă în ai Săi. Ei bine, ca orice adevăr, şi această „taină” trebuie să aibă o consecinţă practică în viaţa fiecărui răscumpărat. Speranţa noastră este „sigură” (Evrei 6.19); să fim şi noi „neclintiţi, prisosind întotdeauna în lucrarea Domnului”. Munca noastră nu va fi niciodată în zadar, dacă este făcută „în Domnul” (v. 58 care răspunde la v. 32). Chiar dacă niciun rod nu e vizibil pe pământ, ea are roade fără număr în înviere.

 

Capitolul 16 aduce un exemplu de slujbă creştină: colecta din prima zi a săptămânii. Ea are o mare importanţă pentru inima apostolului şi pentru cea a Domnului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: