Mana Zilnica

Mana Zilnica

5 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Răbdați disciplinarea, Dumnezeu Se poartă cu voi ca față de niște fii.

Evrei 12.7


Disciplinarea (3)

Când îl vedem pe un copil preaiubit al lui Dumnezeu sau pe un slujitor al lui Hristos cum sunt chemați să treacă prin perioade lungi de suferință intensă, ne întrebăm de ce se întâmplă așa. Și poate că și cel care suferă se întreabă acest lucru și, uneori, este descurajat sub greutatea suferinței îndelungate. Poate fi numită aceasta dragoste divină? Poate fi ea expresia grijii Tatălui? Răspunsul strălucit și hotărât al credinței este: «Da! Aceasta este dragoste adevărată și nimic altceva decât dragoste. N-aș dori altceva pentru nimic în lume. Știu că această suferință trecătoare lucrează o binecuvântare veșnică. Știu că Tatăl meu iubitor m-a pus în acest cuptor pentru a mă curăți de orice zgură și pentru a mă face asemenea chipului Fiului Său. Știu că dragostea divină va face întotdeauna ceea ce este mai bun pentru mine; prin urmare, această suferință intensă este cel mai bun lucru pentru mine. Bineînțeles că simt această suferință, căci nu sunt de piatră. Tatăl Meu dorește ca eu s-o simt, așa cum mama dorește ca gustul medicamentului să fie simțit și ca el să-și facă efectul. Însă Îl binecuvântez cu toată inima mea, căci harul Său strălucește în faptul minunat că El Însuși Se ocupă de mine, în felul acesta, pentru a corecta ceea ce vede a fi greșit în mine. Îl laud pentru că m-a pus în cuptor; și cum aș putea să nu-L laud, când Îl văd pe El Însuși, în har infinit și în răbdare perfectă, stând la gura cuptorului și veghind asupra întregului proces, pentru a mă scoate atunci când lucrarea este făcută?».

Iubite cititor creștin, acesta este modul potrivit pentru a trece prin orice fel de disciplinare, fie ea durere trupească, durere a sufletului, pierdere materială sau presiune a împrejurărilor: Trebuie să vedem în toate mâna lui Dumnezeu, să simțim dragostea inimii Tatălui și să recunoaștem scopul divin din ele! Acest lucru ne va da putința să-I dăm dreptate lui Dumnezeu, să-L glorificăm în cuptorul suferinței și să înlăturăm orice murmur și orice gând de răzvrătire. Astfel, inimile noastre vor fi pline de pace, iar gurile noastre, pline de laudă.

C. H. Mackintosh

SĂMÂNȚA BUNĂ

M-am bucurat în calea mărturiilor Tale, ca de toate bogățiile.

Psalmul 119.14


Porsche 911

Designerul legendarei mașini sport Porsche 911, Ferdinand Alexander Porsche, a murit pe 5 aprilie 2012. Modelul actual este încă foarte asemănător cu primul model al mașinii sport proiectate acum aproape 50 de ani. Primul model a fost atât de „perfect”, încât eventuale modificări fundamentale de design nu sunt necesare sau dorite până astăzi.

Există o carte care este absolut perfectă de 1900 de ani. Oamenii au încercat mereu să o schimbe, să o adapteze la situația actuală, dar nu a funcționat! „Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece nicidecum” (Matei 24.35). Și, în ciuda vârstei sale, nu și-a pierdut vitalitatea. „Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri” (Evrei 4.12).

Există mașini care „supraviețuiesc” o perioadă lungă de timp fără prea multe schimbări. Biblia va „supraviețui” timpului și va fi valabilă și în eternitate.

Suntem noi cu adevărat conștienți de cât de prețioasă este această comoară?

Doamne-al Tău Cuvânt e veșnic,

Minunat, atotputernic …

Adevărul Tău ne-ndreaptă,

viața pe cărarea dreaptă,

Iar credința și iubirea

pe «ce-i scris» ‘și-au temelia.

—E. G. Woltersdorf

Citirea Bibliei: Geneza 2.1-14 · Proverbe 31.21-31

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNTREBĂRI CARE CER UN RĂSPUNS (3) – Fundația S.E.E.R. România

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu…” (2 Timotei 3:16)


A treia întrebare delicată la care încercăm să răspundem este: „Cum putem crede Biblia, dacă a fost scrisă de oameni?” Răspuns: Tu scrii scrisoarea sau stiloul? Stiloul este doar instrumentul pe care îl folosești. În același fel, Dumnezeu s-a folosit de oameni ca de niște instrumente pentru a-Și scrie „scrisoarea” adresată omenirii.

Isaac Newton a scris: „Găsesc mai multe dovezi de autenticitate în Biblie decât în orice istorie profană.” Billy Graham a spus despre Sfânta Scriptură: „Dacă nu aș crede că Biblia și Evanghelia lui Isus Hristos conțin răspunsul la problemele complicate ale lumii, m-aș întoarce la fermă și la viața de la țară pe care o iubesc și mi-aș petrece zilele într-o solitudine plină de pace.”

Există un motiv pentru care Abraham Lincoln a spus: „Eu cred că Biblia este cel mai bun dar pe care L-a oferit vreodată Dumnezeu, omului.” Apologetul creștin Josh McDowell a spus: „Iată tabloul: 1500 de ani, 60 de generații, 40 de autori, diferite domenii ale vieții, locuri diferite, momente diferite, stări de spirit diferite, continente diferite, trei limbi, scrieri despre sute de subiecte controversate. Cu toate acestea, când sunt puse laolaltă, există o armonie perfectă de la început până la sfârșit. Nu există nicio altă carte în istorie care să se poată măcar compara cu unicitatea acestei continuități!”

Tu poți crede Biblia deoarece: profețiile sale s-au împlinit, promisiunile sale au trecut testul timpului și principiile sale de viață funcționează cu adevărat și astăzi. Știi de ce a fost scrisă Biblia? Apostolul Ioan ne oferă răspunsul: „V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:13).


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Ezechiel 36: 1-15


Capitolul 35 este rezervat în întregime unei profeţii împotriva descendenţilor lui Esau, iar aceasta deoarece, între vecinii lui Israel, Edom fusese unul deosebit de vinovat (v. 5). În toată bucuria răutăcioasă a inimii lor, ei gândeau să profite de pustiirea Israelului, pentru a-i lua teritoriul în stăpânire (cap. 35.10). Dar Domnul era acolo şi veghea. Nu afirmase El chiar înainte de naşterea lui Esau: „Un popor va fi mai tare decât celălalt popor şi cel mai mare va sluji celui mai mic” (Geneza 25.23)? Şi El nu Se răzgândeşte niciodată.

Edomul batjocorise „înălţimile” sau dealurile „eterne”, numite astfel de Însuşi Dumnezeu în cele două binecuvântări ale lui Iosif (v. 2; Geneza 49.26; Deuteronom 33.15). Aceşti munţi şi aceste dealuri purtaseră „batjocura naţiunilor” (v. 6), pentru că, potrivit obiceiului păgân, popoarele necredincioase aşezaseră acolo înălţimi încă din zilele lui Solomon (1 Împăraţi 11.7). Acum, Domnul găseşte plăcere să umple de roade aceşti munţi (comp. cu Psalmul 72.16). Asemeni celor necredincioşi altădată, şi vrăjmaşii spuseseră despre această ţară că îşi mănâncă locuitorii (v. 13; Numeri 13.33). Dumnezeu însă nu va mai permite niciunei naţiuni să insulte şi să acopere cu batjocuri moştenirea poporului Său; nu vor mai fi „luaţi pe buza limbii vorbăreţilor şi de batjocura poporului” (v. 3).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: