Mana Zilnica

Mana Zilnica

26 Februarie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV

http://nowheresoonthere.blogspot.com

Psalmul 89.15-29

    Pentru a-şi întări promisiunile pe care şi le fac unul altuia, oamenii schimbă între ei semnături sau îşi lasă gajuri.

Dumnezeu însă, pentru a garanta desăvârşirea alor Săi, L-a dat pe propriul Său Fiu. „Oricâte promisiuni ale lui Dumnezeu ar fi, în El este da-ul şi în El Amin-ul” (2 Corinteni 1.20).

Cine ar putea pune la îndoială angajamentele garantate de o asemenea Persoană?

„Am dat ajutor unui om puternic” (v. 19). Cunoaştem noi acest ajutor, dragi prieteni? Facem noi apel la acest „Om puternic'”? EI este întotdeauna gata să-Şi desfăşoare puterea în favoarea celor pe care, cu condescendenţă, îi numeşte fraţii Săi. El a devenit Om, pentru a-i mântui, dar şi pentru a fi destoinic să simpatizeze cu neputinţele lor (Evrei 2.17; 4.15). Dragostea lui Dumnezeu pentru adevăratul David se distinge şi din expresiile pe care le foloseşte când vorbeşte despre El: este sfântul Lui, alesul Lui (v. 3,19), robul Lui pe care L-a găsit, pe care L-a uns (v. 20). Numai Hristos poate fi numit „cel mai înălţat dintre împăraţii pământului” (v. 27), iar creştinii au privilegiul de a-L cunoaşte încă de acum şi de a aştepta cu înflăcărare arătarea Lui (2 Timotei 4.8).

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

„Pentru că Domnul Dumnezeu mă va ajuta, de aceea nu m-am rușinat; de aceea mi-am făcut fața ca o cremene și știu că nu voi fi dat de rușine.” Isaia 50.7

Nu a existat nicio fluctuație în dependența Domnului Isus față de Dumnezeu, Tatăl Său. El nu a avut niciodată nicio îndoială cu privire la ajutorul lui Dumnezeu, cu toate că a fost pe deplin expus persecuției crude și amare a oamenilor. El este Fiul veșnic al lui Dumnezeu, însă este și Om perfect în orice aspect. Cu siguranță că a simțit adânc ocara, răutatea și brutalitatea oamenilor, însă cât de frumoasă este încrederea Lui în ajutorul Dumnezeului Său! El știa că nu avea să fie dat de rușine. Putea să-și înfrunte vrăjmașii cu demnitatea Unuia perfect susținut de puterea și harul divin.

„De aceea mi-am făcut fața ca o cremene.” Această hotărâre fermă de a merge înainte nu este deloc încăpățânarea unuia care dorește să-și împlinească propria voie, ci este dependența smerită și de nezdruncinat a Aceluia care întâmpină orice împotrivire cu hotărârea fermă a inimii de a împlini pe deplin voia Tatălui. Cine altul ar fi putut merge înainte, fără să se clatine și fără să slăbească, pentru a suferi agonia cumplită a crucii?

El este cu siguranță mărețul Exemplu al oricărui credincios! Iacov ne spune să nu ne îndoim atunci când cerem ceva, ci să manifestăm încredere, „pentru că cine se îndoiește seamănă cu valul mării, dus de vânt și aruncat încoace și încolo” (Iacov 1.6). Cel credincios trebuie să semene cu Domnul său, hotărât să meargă pe drumul indicat de Dumnezeu și bazându-se pe El pentru a fi susținut în împlinirea voii Sale.

L M Grant

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

„… credeți măcar lucrările acestea, ca să ajungeți să cunoașteți și să știți că Tatăl este în Mine, și Eu sunt în Tatăl.”
Ioan 10.38

Mărturia lucrărilor Domnului

Lucrările săvârșite de Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos demonstrează că El este Fiul lui Dumnezeu. Nicodim, marele învățător în soborul poporului Israel, a spus Mântuitorului: „… nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu El”. Lucrările Domnului Isus Hristos au fost supranaturale, adevărate minuni. Puterea, cu care au fost săvârșite, arată că El este Fiul lui Dumnezeu.

Lucrările Domnului nu au fost acte de magie, ci acțiuni concrete care au arătat că El are controlul legilor naturii, are stăpânire asupra furtunii și a valurilor mării, are putere asupra bolilor, are autoritate asupra demonilor.

Cei mai mulți necredincioși tăgăduiesc supranaturalul. Ei sunt stăpâniți de prejudecăți, fiindcă Îl tăgăduiesc pe Dumnezeu, Autorul și Susținătorul legilor naturii. Prejudecățile sunt cauza necredinței lor. Cercetează, te rog, cititorule, viețile oamenilor care s-au întors la Dumnezeu și vei vedea marile minuni ale schimbării lor!

Astăzi, Mântuitorul vrea să facă în inima ta această lucrare de schimbare cu urmări veșnice. Accepți?

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

LIDERIISEFAC,NUSENASC!

„Cine sunt eu, ca să mă duc?” (Exod 3:11)

     Oare de ce Dumnezeu cheamă și se folosește de oameni… care nu se simt pregătiți?

Un răspuns ar fi: ca să depindem mai mult de El decât de noi înșine!

Când Dumnezeu l-a chemat pe Moise, acesta a întrebat: „Cine sunt eu, ca să mă duc?”

Când l-a chemat pe Ghedeon, el a răspuns: „eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu” (Judecători 6:15).

Când l-a chemat pe Solomon, el a zis: „eu nu sunt decât un tânăr, nu sunt încercat” (1 Împărați 3:7).

Când l-a chemat pe Ieremia, el a răspuns: „eu nu ştiu să vorbesc” (Ieremia 1:6).

Cu toate astea, toți aceștia au devenit instrumente puternice în mâna lui Dumnezeu!

Cum?! Supunându-se chemării lui Dumnezeu, învățând din propriile greșeli, devenind mai înțelepți și luând putere de la Dumnezeu în fiecare zi. Așadar, fie că sarcina pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu în viață este mare sau mică, tu poți crește!

Winston Churchill nu a fost eminent în domeniul academic și a avut mai multe tentative până când a trecut examenul pentru Colegiul Militar Regal Sandhurst. Dar a perseverat… și a devenit conducătorul Marii Britanii în vremea celui de-al doilea război mondial… și mulți îl consideră una dintre cele mai de seamă personalități din istoria Marii Britanii!

Omul de stat grec Demostene a avut dificultăți de vorbire atât de mari când era copil, încât îi era rușine să vorbească în fața unui grup. Însă a petrecut nenumărate ore pe malul mării exersând neobosit pentru a-și depăși problema – și, prin urmare, a devenit unul dintre cei mai celebri oratori ai tuturor timpurilor.

Poate că nici tu nu ai o aptitudine înnăscută să devii lider, dar la chemarea și sub călăuzirea lui Dumnezeu te poți dezvolta și poți ajunge unul. De ce? Pentru că, deși ești limitat, Dumnezeul care locuiește în tine este Atotputernic!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: