Mana Zilnica

Mana Zilnica

7 Aprilie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

Iată ce bine și ce plăcut este să locuiască frații uniți împreună! Este ca untdelemnul prețios pe cap, care curge pe barbă, pe barba lui Aaron, care curge pe marginea veșmintelor lui.

Psalmul 133.1,2


Psalmul 133 (2) – Adevăratul Aaron și adevăratul Melhisedec

În acest psalm milenial îl vedem pe Aaron prezentat ca simbol al Domnului Isus. În acea zi, El va fi Împărat și Preot pe tronul Său, Adevăratul Melhisedec. Astăzi, prin credință, noi Îl vedem în glorie. Aaron și Melhisedec sunt simboluri ale preoției lui Hristos. Aaron este simbol al preoției Lui prezente, preoție care este după modelul celei aaronice, Domnul fiind în prezența lui Dumnezeu pentru noi. Într-o zi viitoare însă, preoția Domnului va fi după rânduiala lui Melhisedec.

În descrierea lui Aaron prezentată în acest psalm vedem capul său, barba sa și veșmintele sale, toate simbolizând trăsături ale lui Hristos.

Capul – măreția Sa: El este încununat cu glorie și cu onoare. El este „Cap peste toate lucrurile”, iar Adunarea este asociată cu El ca Trup al Său (Efeseni 1.22). Ar trebui să apreciem mai mult calitatea de Cap a lui Hristos – ea este mijlocul prin care Adunarea, Trupul lui Hristos, este hrănită și condusă.

Barba – umanitatea Sa: Domnul Isus a fost cu adevărat Omul dependent pe acest pământ; întruparea Sa este unul dintre cele mai minunate adevăruri ale creștinismului. Să nu uităm însă niciodată că există acum un Om în glorie.

Veșmintele – slujirea Sa: untdelemnul se scurgea până la marginea veșmintelor lui Aaron. Veșmintele simbolizează caracterul și căile cuiva. Slujirea Domnului Isus pe pământ s-a coborât până la cei mai de jos dintre oameni; marginile veșmintelor au atins pământul (Matei 9.20). Slujirea Sa a fost de asemenea caracterizată de ungerea Duhului Sfânt. Fie ca toate aceste lucruri să ne caracterizeze și pe noi!

B. Reynolds


SĂMÂNȚA BUNĂ

Stai liniștit și deosebește lucrările minunate ale lui Dumnezeu!

Iov 37.14


Puiul de găină

Un ou – un simplu ou de găină, alb sau maroniu – este fecundat și depus și apoi este clocit de găină.

Încă din primele ore de la procesul de fecundare începe formarea unui nou organism: se definește partea de deasupra și partea de dedesubt, apar capul și coada. A doua zi se formează coloana vertebrală, urechile, ochii. Capul ia o poziție care rămâne neschimbată până în ultima zi, când puiul iese din găoace. Inima bate pentru prima dată, venele se ramifică.

Într-un ou atât de banal, celulele se mișcă, stabilesc legături și lucrează împreună. Totul este o succesiune exactă, o orchestrare bine dirijată, o compoziție atent repetată și experimentată! Astfel, în următoarele nouăsprezece zile se încheie dezvoltarea puiului de găină în găoace.

De la prima celulă, în ziua întâi, până la ultima, în a douăzeci și una zi, oul este ca o hală în care fiecare celulă știe și unde și când trebuie să preia o funcție anume, lucrând fără încetare ca un mic utilaj. Fantastic, fenomenal! Și apoi oul se sparge și se ivește un pui perfect, chiar dacă este încă ud și lipicios.

De unde știu celulele cum, când, cât timp și de ce trebuie să preia o funcție? Deja primul ou, cel original, a fost perfect, altfel nu ar fi putut ieși un pui din el! Iar această programare este stocată în fiecare ou. Totul este pregătit ca, dintr-un ou mic și nebăgat în seamă, să poată lua naștere un pui. Nu este acesta un miracol fascinant? Stai liniștit și deosebește lucrările minunate ale lui Dumnezeu!

Citirea Bibliei: Ieremia 18.1-23 · Luca 23.39-46


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ÎNCETINEȘTE RITMUL! (1) – Fundația S.E.E.R. România

„Nu ieşiţi cu grabă, nu plecaţi în fugă; căci Domnul vă va ieşi înainte şi Dumnezeul lui Israel vă va tăia calea.” (Isaia 52:12)


Ai auzit vreodată de „boala grabei”? Cei care suferă de ea fac slalom de pe o bandă pe altă în traficul congestionat, încearcă să coboare primii din avion, chiar dacă trebuie să aștepte o veșnicie să-și ridice bagajele, te claxonează când nu demarezi ca un bolid de curse când semaforul se face verde, bat cu degetele în orice au la îndemână atunci când trebuie să aștepte, lovesc butonul liftului în mod repetat în încercarea de a-l face să se miște mai repede etc. Oamenii aceștia ne duc cu gândul la pasărea colibri. Această pasăre minusculă poate zbura cu peste 60 de km pe oră, poate plana în aer pe termen lung și este o zburătoare acrobatică, de vreme ce poate zbura chiar cu capul în jos! Aripile ei micuțe pot bate până la 75 de ori pe secundă. Problema este că durata lor de viață este de numai 3-5 ani, în comparație cu vulturul care trăiește 30 de ani.

Care este diferența?

Vulturul a învățat să-și conserve energia folosindu-se în timpul zborului de curenții de aer pe care i-a dat Dumnezeu. Ce mesaj vrem să-ți transmitem prin această relatare? Unul simplu și clar: când te adapi din puterea Duhului Sfânt care te locuiește, trăiești mai mult și ajungi mai sus decât ți-ai imaginat vreodată. Un pastor a relatat că în tinerețea sa a fost „o mașină de împrăștiat stres” și toți din jurul său simțeau acest lucru. Într-o zi, unul dintre copiii săi i-a spus: „Tată, o să încerc să mă grăbesc și să-ți spun un lucru.” El i-a răspuns: „E în regulă, dragă, dar poți vorbi rar?” După o pauză lungă de așteptare, el a zis „aha” și copilul a spus: „Atunci – ascultă – încet!”

Când te hotărăști să te miști într-un ritm mai lent, calitatea vieții și a relațiilor tale se va îmbunătăți fără discuție. Așadar, încearcă să încetinești ritmul!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Eclesiastul 6:1-12


„În adevăr, orice om care stă în picioare este numai o suflare” În adevăr, omul umblă ca o umbră; în adevăr, se frământă în zadar, îngrămădeşte bunuri şi nu ştie cine le va strânge. Experienţa Eclesiastului confirmă aceste certitudini din Psalmul 39.5,6. Omul, mediul lui, activitatea lui, toate acestea sunt trecătoare. Numai sufletul său există pentru totdeauna şi, în general, tocmai de suflet se ocupă cel mai puţin.

„Toată truda omului este pentru gura lui”; sufletul nu i se satură cu bunuri (v. 7). Domnul ne relatează istoria acelui bogat careşi înşela propriul suflet, oferindu-i bunuri pământeşti (Luca 4.4; 12.620).

Nu avem o strângere de inimă când ne gândim la multitudinea de existenţe irosite, la cumulul de abilităţi şi de energii consacrate, pentru ce? ~ pentru a urmări încoace şi încolo ţeluri la fel de inconsistente şi de trecătoare ca şi vântul nestăpânit. Chinuinduse astfel, fără odihnă (v. 5) şi fără fericire (v. 6), aceste vieţi vor fi trecut „ca o umbră” (v. 12) şi totuşi vor trebui săI dea socoteală lui Dumnezeu. Creştini, aceasta trebuie să ne deschidă şi nouă ochii! Nu vom mai avea ocazia să ne reîncepem viaţa. Să fie deci folosită în întregime pentru Domnul!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: