Mana Zilnica

Mana Zilnica

9 Februarie 2023

DOMNUL ESTE APROAPE

Și Domnul era cu Iosif; și el era un om care prospera.

Căpetenia închisorii nu mai supraveghea nimic din ce era sub mâna lui, pentru că Domnul era cu el; și Domnul făcea să prospere ce făcea el.

Geneza 39.2; 39.23


Omul supus va fi întotdeauna un om care prosperă. Mintea naturală va spune că robia și prosperitatea sunt imposibil de combinat, însă, dacă ne supunem căilor Domnului, prezența Lui va schimba zilele de necaz în zile de prosperitate. Oricine este de acord că Iosif a fost un om prosper în zilele înălțării lui; însă credința vede și un alt aspect, iar Dumnezeu îl declară, că el a fost un om prosper în zilele umilinței și ale necazului său. El urma, la timpul potrivit, să prospere ca mai-mare al Egiptului, însă a trebuit ca mai întâi să prospere ca rob al unui egiptean. Prosperitatea din închisoare trebuia să preceadă prosperitatea din palat.

Încercările, durerile, pierderile și necazurile, căile aspre și văile întunecate, toate vor deveni ocazii pentru cea mai mare prosperitate a sufletului, dacă ne amintim că Dumnezeu are un scop glorios cu noi și că, între timp, toate căile Lui față de noi sunt în vederea împlinirii acestui scop. Dacă vom trăi în lumina scopului pe care Dumnezeu îl are cu noi, vom putea să ne supunem căilor Lui și, supunându-ne, vom vedea că Domnul este întotdeauna cu noi. Iar dacă El este cu noi, vom prospera cu o prosperitate care este mai presus de toate prosperitățile – cu o prosperitate a sufletului. Apostolul Ioan i-a scris lui Gaiu: „Preaiubitule, doresc ca în toate lucrurile să-ți meargă bine și să fii sănătos, după cum sufletului tău îi merge bine” (3 Ioan 2).

H. Smith


SĂMÂNȚA BUNĂ

O, adevărat și cu totul demn de primit este cuvântul acesta: „Hristos Isus a venit în lume ca să-i mântuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintâi sunt eu.

1 Timotei 1.15


… dintre care cel dintâi sunt eu

Căminul creștin era prea strâmt pentru el. Știa că părinții lui se rugau în mod regulat pentru el și aceasta îl deranja și mai mult. Așa că, în cele din urmă, și-a făcut valiza și s-a mutat într-un alt oraș unde s-a angajat ca șofer la o companie de taxi.

Într-o zi a avut un accident rutier. O ambulanță l-a dus la spital. Era grav rănit. Medicul de gardă încă mai încerca să-l ajute când tânărul a deschis ochii și a spus tare și clar: Isus Hristos m-a mântuit! Încă nu-și putea da seama unde se afla și care era starea lui.

Mai târziu a povestit ce simțise când mașina lui a derapat și a gonit spre șanț: „Am văzut moartea în fața mea și deodată am fost conștient de numeroasele mele păcate. Am înțeles cum judecă Dumnezeu păcatul din viața mea; și am tremurat în fața morții și a osândei veșnice. Apoi mi-au trecut prin minte cuvintele: Pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. Oare cum era mai exact acel verset? Parcă auzeam vocea tatălui meu: Hristos Isus a venit în lume ca să-i mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. Eu, cel dintâi!

Înainte să-mi pierd cunoștința, am înțeles că mă puteam baza pe faptul că El mi-a iertat toate păcatele. Dar ce s-ar fi ales de mine dacă moartea ar fi intervenit imediat și nu aș mai fi avut aceste momente?”

Citirea Bibliei: Exod 23.20-33 · Luca 9.18-27


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PUTEREA IDEILOR DATE DE DUMNEZEU (1) – Fundația S.E.E.R. România

„Toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine…” (Geneza 28:14)


Ideile bune vin de la Dumnezeu, așa că cere-I și tu o astfel de idee. Lumea a fost binecuvântată de cei care au făcut lucrul acesta. Să vorbim de exemplu despre anestezie: Ți-ar plăcea să fii operat fără anestezie? Așa se făceau mai demult operațiile… până când un medic scoțian, pe nume James Young Simpson, a descoperit ceva ce el a numit „somn artificial”. Ca student la Universitatea din Edinburgh, el a fost atras de chirurgie pentru că era deranjat de ideea de durere și de rata mortalității din timpul intervențiilor chirurgicale.

După ce a citit în Biblie „Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om şi omul a adormit…” (Geneza 2:21), Simpson s-a gândit că substanța numită cloroform ar putea fi răspunsul. Prima oară a făcut un experiment pe el însuși. Apoi, în 1847 au avut loc primele trei operații cu cloroform. Unul dintre pacienți, un tânăr soldat, a fost atât de încântat încât a apucat buretele și a inhalat din nou. „A fost pur și simplu extraordinar de bine, și-am mai vrut!” a spus el.

La început, Simpson a întâmpinat multe împotriviri. Unii credeau că este păcat să intervii în ordinea firească a lucrurilor. „Dați-mi Biblia, să vă arăt”, a spus dr. Simpson… „Așa l-a operat Dumnezeu pe Adam!” Simpson a ținut discursuri, a scris scrisori și manifeste și a încercat să-i convingă pe cei ce i se opuneau că acesta era viitorul. Când trei decese atribuite cloroformului au fost raportate de la alte spitale, Simpson a reușit să le demonstreze că nu aplicau corect anestezia.

Lucrurile s-au schimbat atunci când regina Victoria a dat naștere celui de-al optulea copil al ei, cu ajutorul cloroformului, și ea a declarat că „a fost foarte încântată de efectul acestuia.”

Așadar, astăzi, roagă-L pe Dumnezeu să-ți dea și ție o idee care să fie o binecuvântare pentru oameni!


 

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Psalmul 122, 123


Dragostea pe care israelitul o încearcă pentru Ierusalim este o imagine a dorinţelor şi a afecţiunilor creştinului pentru Adunare, care este atât de dragă inimii lui Hristos. Mergem noi cu bucurie (v. 1), încă de acum, în locul unde El a promis prezenţa Sa, pentru a glorifica acolo Numele Lui (comp. cu v. 4)? Să reţinem promisiunea din versetul 6: „Cei ce Te iubesc vor prospera”. Dragostea pentru Adunare este aşadar un izvor de prosperitate spirituală. Cum se manifestă această dragoste? Rugândute pentru pacea ei! Urmărind binele ei sub toate aspectele (v. 69)! „Pacea să fie între zidurile tale”, ne spune versetul 7, de aceea să nu uităm că liniştea este asigurată prin despărţirea de lume, reprezentată aici prin ziduri.

Psalmul 123 ne învaţă dependenţa. Cel credincios îşi ridică ochii spre Dumnezeul său cu sentimentul că toate resursele sunt în El (comp. cu 2 Cronici 20.12). Aici nu posedă niciun drept; totul este har. Din partea oamenilor, la ce să se aştepte? Doar la a fi săturat peste măsură de dispreţul şi de batjocurile celor care se află în largul lor aici, pe pământ (v. 3, 4; 1 Corinteni 4.13). El însă este capabil să îndure aceste lucruri, dacăşi îndreaptă privirile credinţei spre Mântuitorul lui din ceruri (v. 1; Psalmul 141.8). Curând, această credinţă îşi va schimba priveliştea. Astăzi săturată de dispreţ, mâine va fi săturată de chipul Său (Psalmul 17.15).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: