Mana Zilnica

Mana Zilnica

27 Aprilie 2022

DOMNUL ESTE APROAPE

Ca să fiți fără cusur și curați, copii ai lui Dumnezeu fără vină în mijlocul unei generații strâmbe și pervertite, în care străluciți ca niște luminători în lume.

Filipeni 2.15


Ce este lumea și cum poate creștinul să trăiască în ea? (2)

Creștinul dorește să fie un martor pentru adevăr, pentru Dumnezeu și pentru judecata viitoare, care va avea loc la arătarea lui Hristos, în timpul când oamenii vor crede că sunt în pace și în liniște. El mai dorește ca, prin aceste mijloace, ei să afle și calea de scăpare din cursa în care Satan conduce omenirea.

Noi, cei mântuiți, trebuie să avem o poziție distinctă, luându-ne locul alături de un Hristos lepădat de lume, în opoziție față de lumea care L-a răstignit și fiind marcați de o stare și de o chemare cerească, curați și fără vină, fii ai lui Dumnezeu în mijlocul unei generații strâmbe și pervertite, în mijlocul căreia strălucim ca niște lumini în lume. Aceasta este marea misiune a copiilor lui Dumnezeu. Însă a trăi în felul acesta costă ceva. Este ca atunci când înoți împotriva unui curent puternic – totul în jur se mișcă împotriva ta; există o presiune constantă, care ne-ar birui, dacă nu ne-am împotrivi energic și la fel de constant.

Când învățăm să ne însușim cuvintele lui Dumnezeu, să le practicăm și să dăm mărturie cu privire la ele prin viețile noastre, atunci se pornește furtuna. A aparține unei așa-numite biserici este destul de ușor; la fel și a face ceea ce toți ceilalți fac sau a fi un om onest și un cetățean model. Toate acestea nu stârnesc persecuție. Cineva poate fi așa și totuși să meargă în direcția curentului. Însă a străluci ca o lumină în lume stârnește vrăjmășia din partea lumii. Oriunde este văzut Hristos, El este urât de oameni; dacă ei Îl văd în mine, eu voi fi urât de ei din cauza aceasta. Dacă sunt un copil al lui Dumnezeu și absolut nimeni nu are nimic împotriva mea, înseamnă că viața lui Hristos nu se manifestă în trupul meu muritor, iar El nu este văzut în mine.

J. N. Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

Dar știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care-L iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemați după planul Său.

Romani 8.28


Lena Maria Vendelius

În situațiile cele mai dificile de viață, credincioșii pot simți mai profund dragostea și apropierea lui Dumnezeu de ei. Un exemplu impresionant este viața suedezei Lena Maria Vendelius, care a venit pe lume fără brațe. Ea a devenit cunoscută ca dublă campioană mondială la înotul pentru persoane cu dizabilități și, de asemenea, a fost o cântăreață apreciată.

În autobiografia ei, Lena Maria spune: „A fost Dumnezeu cu mine când am fost doar un embrion? S-a gândit El la mine înainte să mă nasc? Da, cred aceasta și mai cred că înfățișarea mea nu contează atât de mult. Cel mai important lucru este relația mea cu El”. Cu siguranță, Lena Maria s-a întrebat adesea de ce permite Dumnezeu suferință, boală și handicapuri.

Ea a mărturisit: „Nu am răspunsuri simple la aceste întrebări, dar poate că tocmai ceea ce ne face să suferim ne modelează. Poate că întunericul tocmai de aceea trebuie să existe, pentru că altfel nu am putea recunoaște ce este lumina. Unii oameni consideră probabil credința mea ca fiind naivă, dar am experimentat de așa multe ori că Dumnezeu este cu mine, atât în situații însemnate, cât și în situații neînsemnate, și că El îmi dă putere și bucurie. De aceea pot să privesc plină de încredere viitorul, chiar dacă nu știu ce îmi va aduce. Dumnezeu mă iubește și știu că nimic nu mă poate despărți de această dragoste”.

Citirea Bibliei: Geneza 16.1-16 · 2 Petru 3.11-18

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

LECȚII DE PESCUIT (3) – Fundația S.E.E.R. România

„Dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele!” (Luca 5:5)


A treia lecție de pescuit spune: Conlucrează cu planul lui Dumnezeu pentru viața ta! „Domnul Isus i-a zis lui Simon: „Depărteaz-o la adânc, şi aruncaţi-vă mrejele pentru pescuire.” Drept răspuns, Simon I-a zis: „Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit, şi n-am prins nimic; dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele!” După ce le-au aruncat, au prins o aşa de mare mulţime de peşti că începeau să li se rupă mrejele” (Luca 5:4-6). Domnul Isus i-a învățat pe ucenici unde să pescuiască, când să pescuiască și cum să pescuiască. Și El te va învăța și pe tine cum să izbuteşti în viață. Dar ca și în cazul lui Petru, uneori planul tău trebuie să eșueze ca să fii dispus să accepți planul lui Dumnezeu. Și dacă de asta este nevoie, Dumnezeu te va lăsa să eșuezi.

Să reținem două lucruri:

1) Petru nu s-a certat cu Domnul Isus, ci pur și simplu L-a ascultat. În calitate de pescar de meserie, s-ar putea să se fi gândit: „Doamne, cine ești Tu ca să-mi spui cum să pescuiesc?” Poate s-o fi gândit că dacă nu a prins nimic noaptea, când peștele trage cel mai bine, cu siguranță că nu va prinde nimic în miezul zilei, când soarele face apa să strălucească. Însă nu L-a contrazis, ci s-a supus. Și tu trebuie să faci la fel.

2) Petru nu a dat curs sentimentelor sale. Fără îndoială că el era rupt de oboseală după ce a muncit toată noaptea. Însă nu a întrebat: „La ce folos? De ce să continui?” În loc să se lase condus de sentimente, el și-a pus în aplicare credința în promisiunea Domnului – și rezultatele au fost uimitoare. Iar dacă tu îți pui încrederea în Domnul Isus astăzi, El va face la fel și pentru tine.


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

de Jean Koechlin

Luca 1:57-80


Elisabeta îl aduce pe lume pe acela care avea să fie profetul Celui Preaînalt (v. 76). Vecinii şi rudele sau bucurat împreună cu ea. Observaţi câtă bucurie umple aceste capitole (1.14,44,47,58; 2.10)! Este acum ocazia pentru Zaharia săşi arate credinţa, confirmând frumosul nume al copilului (Ioan înseamnă favoare de la Domnul). Imediat ia revenit graiul şi, cu primele lui cuvinte, La lăudat şi La binecuvântat pe Dumnezeu. Plin de Duhul Sfânt, el Îl preamăreşte pe Domnul pentru marea eliberare pe care o va împlini în favoarea poporului. Culmi cu mult mai înalte pot atinge însă cântările noastre creştine, de vreme ce, prin venirea lui Hristos şi prin lucrarea Lui de la cruce, Dumnezeu nea eliberat nu de vrăjmaşi pământeşti, ci de însăşi puterea lui Satan. Fiind astfel eliberaţi, nu avem noi un măreţ privilegiu, de aI sluji Domnului „fără frică, în sfinţenie şi dreptate înaintea Lui, în toate zilele noastre” (v. 74,75)?

„Ne-a cercetat Răsăritul din înălţime” (v. 78), adaugă Zaharia. În vremea lui Ezechiel, gloria se depărtase în direcţia Răsăritului. Ce taină minunată: această glorie divină revine pentru a cerceta poporul neputincios şi nenorocit (v. 79). De data aceasta, ea nu mai revine sub forma unui nor strălucitor, ci sub înfăţişarea umilă a unui Copilaş.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: