Mana Zilnica

Mana Zilnica

19 Decembrie 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

Învingătorului îi voi da să șadă cu Mine pe tronul Meu, după cum și Eu am învins și M-am așezat cu Tatăl Meu pe tronul Său.
Apocalipsa 3.21

„Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățit în foc.” Aceasta este o parte a bogăției divine (Apocalipsa 3.18).

Domnul este cu adevărat bogăția noastră. El este aur trecut prin foc. El este de ajuns.

Nu poți birui lumea și eul, decât dacă ai înaintea ochilor ceva divin și cu totul nelumesc. Hristos ne revelează întotdeauna ceva din gloria Lui personală, pentru ca inimile noastre să fie atrase afară din lume. Dacă El privește la noi, dorind să îndepărteze tot ceea ce constituie o piedică pentru sufletul nostru, nu ne spune niciodată să privim înăuntrul nostru, ci așază ceva în afara noastră, ca punct de sprijin pentru noi, să putem ieși din starea noastră și să avansăm către El. Dacă vreau să ies din starea laodiceeană, care este punctul meu de sprijin? Este faptul că voi ședea pe scaunul de domnie al lui Hristos. Nu șade El pe tronul Tatălui Său acum? Și nu-mi spune El să apuc cu putere această promisiune? Dacă mă aflu în noroi adânc și mă scufund, El îmi spune: «Nu te teme! Eu îți dau putere să biruiești și să șezi împreună cu Mine pe scaunul Meu de domnie». Iar Eu știu că El Se va ridica de pe scaunul de domnie al Tatălui și va veni să mă ia la Sine; acest gând oferă inimii putere reală împotriva oricăror împrejurări.

Dacă sunt un suflet mântuit, umblând prin pustie, Omul ceresc așezat pe tronul lui Dumnezeu este cu mine, iar ochii Lui veghează asupra mea. Dacă părăsesc locul comuniunii, El vede imediat. Gândul că El ne privește încontinuu și veghează necurmat asupra noastră umple inima de laudă pentru Dumnezeu, fiindcă știm că lucrarea este a Lui, de la început și până la sfârșit. El ne-a adus din moarte la viață și ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Sale, fiindcă ne-a dorit acolo.

G V Wigram

SĂMÂNȚA BUNĂ

„Cine iubește argintul nu se satură niciodată de argint și cine iubește bogăția multă nu trage folos din ea…”
Eclesiastul 5.10

Lăcomia omului

Când am împlinit 15 ani, am luat hotărârea să devin avocat. Era țelul meu să fac ceva împotriva marii nedreptăți în lumea noastră capitalistă.

Am petrecut mult timp în sala de lectură a bibliotecii din oraș și am studiat mai ales cărți despre dreptatea socială. Exploatarea săracilor mă apăsa. De aceea am încercat să aflu care formă de conducere ar garanta mai multă dreptate. Resemnat am constatat că nu am găsit niciun răspuns.

Câțiva ani mai târziu am găsit un loc de muncă într-un mare birou de avocatură. Experiențele de muncă mi-au dat o nouă cunoaștere: nu sistemul economic, ci lăcomia omenească este cauza pentru nedreptatea pe pământ.

Dar abia prin credința în Isus Hristos am găsit rezolvarea problemei: ea eliberează pe fiecare care se încrede în El de lăcomia de bani și avere. Cine crede în El, primește viață nouă, care nu este determinată de lăcomia păcătoasă. Acel  om  are  mult  mai  mult  dorința  să  fie  plăcut  lui Dumnezeu și să-i ajute pe alți oameni.

Lumea nu se va schimba. Nu de mult timp am citit în ziar un interviu cu un miliardar. A fost întrebat care ar fi dorința lui cea mai mare. El a răspuns: „Următorul milion!” Dar ca oameni mântuiți, noi suntem pe calea spre cer, unde nu va mai exista nedreptate.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

SECRETE ALE STĂPÂNIRII DE SINE (3)

„Căci harul lui Dumnezeu … ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti” (Tit 2:11-12)

Al treilea pas spre o mai bună stăpânire de sine este ignorarea sentimentelor. Noi punem un accent mult prea mare pe sentimente. Avem impresia că trebuie să ne simțim bine în orice situație, altfel nu merită osteneala noastră. Spunem lucruri precum: „Nu am chef să studiez … Nu am chef să lucrez … Nu am chef să citesc Biblia.” Sau: „Am chef să beau un pahar … Am chef să dorm până la amiază.” Nu lăsa ca sentimentele tale să aibă o autoritate atât de mare deoarece pe ele nu ne prea putem baza; dacă le dai voie, ele vor pune stăpânire pe tine și te vor manipula.

Dumnezeu nu dorește să fii controlat de sentimente. El vrea să-ți ții stările de spirit în frâu. Când Hristos este Stăpânul vieții tale, tu ești stăpânul sentimentelor tale. Înfruntă-le! Dumnezeu dorește ca tu să înveți să fii în controlul sentimentelor tale „Harul lui Dumnezeu, … ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti, şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie” (v. 11-12). Harul lui Dumnezeu îți dă puterea de a face ce este bine. El te înzestrează cu capacitatea de a spune nu acelui sentiment, acelei dorințe, acelui impuls.

Te lupți cu problema greutății? Înainte de a intra în bucătărie și de a deschide ușa frigiderului, deja ai început să vorbești cu tine însuți despre mâncare. Dacă ești serios, va trebui să înfrunți acele atitudini din subconștient față de mâncare. Când mintea ta spune „Trebuie neapărat să mănânc ceva, că de nu, mor” trebuie să spui: „Nu, nu o să mor. De fapt, voi fi mai sănătos dacă nu mănânc.” Concluzie: Puterea supranaturală a lui Dumnezeu te poate ajuta să-ți stăpânești stările de spirit, gândurile și dorințele, indiferent cu ce problemă te lupți.

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Apocalipsa 14.1-13

După o paranteză care ne prezintă trinitatea răului, anume balaurul (cap. 12), prima şi a doua fiară (cap. 13), cele şapte viziuni din capitolul 14 se racordează la cea de-a şaptea trâmbiţă care încă nu s-a împlinit (cap. 11.15). Dar, înainte de a interveni asupra răului, Dumnezeu recunoaşte şi pune deoparte o nouă rămăşiţă a poporului Său. Aceşti martori au rezistat corupţiei generale. Spre deosebire de masele care poartă pe frunte semnul fiarei (cap. 13.16), pe frunţile lor este scris numele Mielului (v. 1). Purtăm noi, fără să ne ruşinăm, numele Mântuitorului nostru? Poate vedea fiecare din jurul nostru cui aparţinem noi?

Aceşti credincioşi „urmează Mielul oriunde ar merge El” (v. 4; comp. cu Ioan 1.36,37). Urmându-L în ocară şi în suferinţă, ei vor fi, de asemeni, însoţitorii Săi în Împărăţie. Faptele lor îi urmează (de remarcat că ele nu merg înaintea lor; niciodată faptele cuiva nu-i deschid accesul în cer). Dragi prieteni, privilegiile noastre creştine sunt şi mai înalte. Vom dori noi să fim mai puţin credincioşi decât aceşti martori ai zilelor din urmă?

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: