Mana Zilnica

Mana Zilnica

23 August 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

Copilașii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiți; și, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor [Avocat], pe Isus Hristos, Cel drept.
1 Ioan 2.1

Termenul de „Avocat” nu este atribuit Domnului Isus în niciun alt loc din Scriptură decât aici. Domnul Însuși aplică acest termen Duhului Sfânt în Evanghelia după Ioan. „Iar Eu Îl voi ruga pe Tatăl și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi pentru totdeauna” (Ioan 14.16; 15.26; 16.7). Cuvântul tradus aici cu „Mângâietor” este același cu cel tradus „Avocat” în prima Epistolă a lui Ioan. Acest cuvânt (gr. „parakletos„) este foarte dificil de tradus astfel încât să-i fie păstrată întreaga semnificație. Se pare că a fost aleasă varianta de „Avocat” („Mijlocitor”) pentru a evidenția faptul că Hristos poartă interesele noastre înaintea Tatălui, ca Unul care Și-a asumat responsabilitatea în ce ne privește, pentru a ne menține în comuniune cu Tatăl.

Prin urmare, atunci când păcătuim, El pledează în favoarea noastră și realizează pentru noi acea aplicare a cuvântului prin Duhul Sfânt, acțiune care ne conduce la judecata de sine și la mărturisire, pentru ca, potrivit cu 1 Ioan 1.9, păcatul nostru să fie iertat și comuniunea cu Tatăl să fie restabilită. Hristos este, în acest sens, Avocatul nostru din cer. Duhul Sfânt este Avocatul nostru de pe pământ; El locuiește în noi, iar acțiunile Lui sunt în relație cu cele ale Avocatului nostru din cer. Duhul este deci însărcinat cu interesele noastre aici pe pământ, iar Hristos, cu interesele noastre din cer.

Diferența dintre avocatură și preoție are un dublu aspect. Preotul este la Dumnezeu; Avocatul este la Tatăl. Avocatul are de-a face cu păcatele; Preotul, cu slăbiciunile noastre (Evrei 4.15) – niciodată cu păcatele.

E Dennett

SĂMÂNȚA BUNĂ

„Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt… nesupuși și netrebnici pentru orice faptă bună.”
Tit 1.16

Nici pentru

Întâlnim adeseori bărbați și femei care se numesc creștini, dar care nu sunt nici pentru, nici împotriva unei credințe reale în Dumnezeu. Iată o categorie de oameni care poartă numele de creștini fără a avea acest drept! Sub haina unei religii care – gândesc ei – îi face mai respectabili, ei nu au o credință personală în Mântuitorul. Ei nu au decât păreri despre credință. Pentru ei, Dumnezeu și Cuvântul Său, Hristos și crucea Lui, timpul și veșnicia, cerul și iadul sunt noțiuni despre care poți discuta la nesfârșit. Oh, ei nu se opun adevărului, dar nici nu stau de partea lui! Unor astfel de oameni le-ar plăcea să moștenească cerul după ce au trăit fără să se intereseze de Dumnezeu. Ei vorbesc cu plăcere de moralitate, își dau cu părerea asupra problemelor sociale și religioase, dar într-un mod intelectual. Ei n-au avut niciodată o întâlnire personală cu Mântuitorul, evitând să ia o poziție.

Ei amână decizia din zi în zi, scuzându-se: „Avem intenția să facem o alegere, dar mai târziu; viața este scurtă, să ne bucurăm de ea cât mai este posibil.”

Iată portretul trist al celor care nu sunt nici pentru și nici împotrivă! Haideți să ne privim în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu și, dacă acesta este portretul nostru, să ne grăbim spre Mântuitorul care ne așteaptă cu brațele deschise! El dorește și poate să ne ierte de starea noastră de indiferență și să ne dea un viitor și o nădejde fericită.


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

CUVINTE CARE TE CĂLĂUZESC ÎN VREMURI GRELE (2)

„Cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac.” (Isaia 40:8)

     Astăzi avem pregătite alte promisiuni minunate din partea lui Dumnezeu.

1) „Toţi cei ce se încred în Tine, se vor bucura… căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău” (Psalmul 5:11).

2) „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost, şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare. El a izgonit pe vrăjmaş dinaintea ta.” (Deuteronom 33:27).

3) „Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.” (Naum 1:7).

4) „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10).

5) „Tu îi ascunzi, la adăpostul Feţei Tale, de cei ce-i prigonesc, îi ocroteşti în cortul Tău de limbile cari-i clevetesc” (Psalmul 31:20).

6) „Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele” (Psalmul 23:6).

7) „Domnul a stat lângă mine, şi m-a întărit… Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău, şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească” (2 Timotei 4:17-18).

8) „Cei ce cunosc Numele Tău, se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!” (Psalmul 9:10).

9) „Iată ce mai gândesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângerile lui Ieremia 3:21-23).

10) „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea” (Psalmul 4:8).


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Filipeni 2.1-11

Pentru a găsi calea către toate inimile, pentru a „câştiga” un frate şi a linişti un conflict, nu există decât un secret: renunţarea la sine. Contemplându-L şi adorându-L pe neasemuitul nostru Model, vom putea învăţa aceasta potrivit cuvintelor Sale: „oricine se înalţă (pe sine însuşi) va fi smerit (de Dumnezeu) şi cine se smereşte (el însuşi) va fi înălţat (de Dumnezeu)” (citiţi Luca 14.11 şi 18.14).

Două istorii diametral opuse sunt rezumate în această scurtă frază: cea a primului Adam, neascultător până la moarte, căruia i-a urmat o rasă ambiţioasă şi răzvrătită; şi cea a lui Hristos Isus care, din dragoste, Şi-a dezbrăcat gloria divină şi „S-a smerit” pentru a deveni Om, „golindu-Se pe Sine Însuşi” şi coborând cum nu se poate mai jos, până la moartea de cruce. Chipul de Om, condiţia de Rob, moartea josnică a unui răufăcător, astfel sunt etapele acestei minunate căi. Într-adevăr, Dumnezeu, în toată dreptatea, trebuia să-L înalţe foarte sus în ceruri şi să-L onoreze cu un nume suveran. Sub acest Nume, Isus, deopotrivă atât de glorios şi de dulce, pe care El Îl primeşte pentru ascultare, slujire, suferinţă şi moarte, va fi recunoscut ca Domn şi va primi închinarea universală.

Prietene, care este preţul acestui Nume în inima ta?

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: