Mana Zilnica

Mana Zilnica

6 Mai 2018

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 

Să alergăm cu răbdare în alergarea care ne stă înainte, privind țintă la Isus, Căpetenia și Desăvârșitorul credinței.
Evrei 12.1,2

Epistola către Evrei este, într-un anumit sens, o lungă predică menită să-i încurajeze pe cei credincioși. Ea este de asemenea o frumoasă prezentare a Persoanei glorioase a lui Hristos și a lucrării Sale de răscumpărare, ca și a poziției și lucrării Sale prezente în cer. Inima scriitorului clocotește datorită dragostei față de Cel Preaiubit și, impresionat de măreția și de frumusețea Sa, limba lui „este ca pana unui scriitor iscusit” (Psalmul 45.1).

Scriitorul se așază de multe ori în rândul credincioșilor cărora le scrie. În mod evident, el nu se consideră mai bun decât ei și recunoaște că, fiind prizonier în Roma, avea nevoie de încurajare în aceeași măsură ca ei. El îi îndeamnă însă, pe ei ca și pe noi, să ațâțe flacăra dragostei lor pentru Domnul și a unora pentru ceilalți. Îndemnurile lui sunt la angajament, la implicare, la dedicare și la eforturi susținute, toate datorită dragostei pentru Domnul. Secretul era de a-și lua privirile de la ei înșiși, de la împrejurările și de la necazurile lor, și de a privi doar la El, la Inițiatorul și Desăvârșitorul credinței. El este adevăratul Biruitor, fiindcă nimeni altul nu este ca El! El este de asemenea Exemplul nostru și Cel care ne încurajează să mergem înainte și să nu dăm înapoi.

Totul în viața creștină începe și se sfârșește cu Isus, fiindcă în Persoana Lui minunată se găsește tot ceea ce poate fi pentru gloria lui Dumnezeu. Toate lucrurile de care avem nevoie se găsesc în El. În curând, Domnul Isus va umple întreg universul cu Persoana Lui glorioasă. El a vorbit odinioară credincioșilor evrei, iar acum ne vorbește nouă, pentru a ne umple cu Sine Însuși.

A E Bouter

 

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„…Nicodim, un fruntaș aliudeilor… a venit la Isus noaptea și i-a zis: «Învățătorule, știm că ești un Învățător venit de la Dumnezeu…»”
Ioan 3.1,2

Învăţătorul dumnezeiesc

Oamenii care Îl auzeau pe Învățătorul venit din cer erau așa de mirați și impresionați de învățătura Domnului Isus, încât voiau să-L oprească să nu plece de la ei. Ce avea Învățătorul ceresc, încât mulțimile mergeau după El? Domnul îi învăța ca Unul care avea putere. Învățătorul a depășit autoritatea profeților. El nu spunea: „Așa zice Domnul!”, ci „Așa vă zic Eu!” Domnul Isus Hristos vorbea cu autoritatea lui Dumnezeu.
Ucenicul Petru a fost primul care a constatat puterea cuvintelor Mântuitorului. Învățătorul era în barca lui Petru și la un moment dat i-a spus să arunce plasa de pescuit. Petru știa că acolo nu sunt pești – se străduise toată noaptea și nu prinsese nimic –, dar la cuvântul Domnului Isus, a aruncat plasa. Îndată au năvălit în plasă o mulțime de pești, așa cum Petru nu mai văzuse. Astfel a văzut Petru puterea cuvintelor Învățătorului ceresc!
Învățătorul ne cheamă să mergem la El pentru a ne da odihnă pentru sufletele noastre. Şi tot de la El putem învăța tot ce avem nevoie să știm în călătoria noastră spre cer. Cuvintele Domnului sunt duh și viață. Dumnezeiasca Lui putere ne dăruiește tot ce privește viața și evlavia. Ascultând învățăturile Domnului și Mântuitorului nostru vom ajunge la fericita concluzie: „Niciodată n-a vorbit vreun om ca Omul acesta” și că Isus Hristos este un Învățător venit de la Dumnezeu.

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

 

EVITĂ CEARTA!

„Acolo unde este… duh de ceartă, este tulburare  și tot felul de fapte rele” (Iacov 3:16)

     Apostolul Pavel scrie: „Să aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând. Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.” (Filipeni 2:2-4). Cearta face ravagii în relații. De multe ori pornește de la un „eu” inflamat și te duce la comparație, competiție și condamnare. Același lucru îl subliniază Iacov: „Acolo unde este… duh de ceartă, este tulburare și tot felul de fapte rele.” Așadar, fii veghetor în ce privește cearta! Și când își ițește capul – retează-i-l! Biblia ne avertizează: „Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea.” (Evrei 12:15). Dacă vrei ca astăzi să umbli în binecuvântarea lui Dumnezeu, încearcă să trăiești în armonie cu ceilalți. Este posibil lucrul acesta de fiecare dată? Nu, dar cu cât înveți mai repede s-o faci, cu atât mai bine îți va merge. Când Dumnezeu îți spune „să întorci și celălalt obraz,” sau „să-ți vezi bârna din ochi”, sprijină-te pe harul Său și fă-o. Roagă-te: „Doamne, dă-mi înțelepciunea Ta în această situație!” – și El ți-o va da. „Înţelepciunea care vine de sus, este întâi curată, apoi pașnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică. Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.” (Iacov 3:17-18). Concluzie: Dacă vrei să ai parte de binecuvântarea lui Dumnezeu în viața ta – evită cearta!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul V de Jean Koechlin

Daniel 6.16-28

În groapa cu lei se reînnoieşte minunea din cuptorul cu foc, de la capitolul 3. Omul lui Dumnezeu este cruţat de colţii fiarelor, precum odinioară cei trei prieteni ai săi de arşiţa flăcărilor. Şi Evrei 11.33,34 ne dezvăluie secretul lor comun: prin credinţ㠅 „au astupat gurile leilor, au stins puterea focului“. S-ar putea întreba cineva de ce Dumnezeu pe aceşti slujitori i-a scăpat, în timp ce pe alţii i-a lăsat să-şi piardă viaţa pe ruguri sau în arene, ca martiri (compară cu Evrei 11.37). Aceasta a fost, înainte de orice, pentru ca Dumnezeu să-Şi arate puterea cu care i-a protejat pe martorii Săi; El Se găseşte aici angajat vizavi de Darius. Acest episod din viaţa profetului corespunde cuvânt cu cuvânt experienţei descrise în Psalmul 57 (v. 4, 5 şi solemnul verset 6).

Cât de mult ne face Daniel să ne gândim la Domnul Isus! Credincios de la început până la sfârşit, aşa a fost Hristos. Era străin, despărţit de lume şi totuşi mereu gata să facă în ea un bine, să descopere gândul lui Dumnezeu. Ca şi Daniel, El n-a oferit nicio ocazie pentru vreo acuzaţie şi a fost condamnat fără motiv, tocmai din cauza credincioşiei Sale (comp. cu v. 4). Însă El a ieşit triumfător din moarte (acest domeniu al leului răcnind; Psalmul 22.13,21), care va fi partea celor răi. Da, glorie Răscumpărătorului nostru!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: