Mana Zilnica

Mana Zilnica

6 Decembrie 2017

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

Sunteți păziți prin puterea lui Dumnezeu, prin credință, … pentru ca încercarea credinței voastre … să fie găsită spre laudă și glorie și onoare, la descoperirea lui Isus Hristos.
1 Petru 1.5,7

Aștept arătarea Domnului Isus Hristos; aștept venirea Fiului lui Dumnezeu din cer, care ne va lua acolo, pentru a ne duce într-o moștenire incoruptibilă, fără pată și care nu se veștejește. Toate lucrurile prin care trecem aici sunt doar exerciții ale inimii, pe care Dumnezeu le vede necesare în drumul nostru către cer, unde vom fi cu Domnul pentru totdeauna.

Nu există nimic mai important pentru slujirea noastră zilnică decât atitudinea de așteptare a Fiului lui Dumnezeu din cer. Dacă dorim să știm ce înseamnă această lume și dacă dorim mângâiere pentru sufletele noastre, Îl vom aștepta pe Fiul lui Dumnezeu din cer. Dacă aparțin lumii, nu pot avea mângâiere. Apostolul spune: „Dacă doar pentru viața aceasta ne-am pus speranța în Hristos, suntem cei mai nenorociți dintre oameni”. Din momentul în care Îl aștept pe Fiul lui Dumnezeu din cer, viața mea înseamnă doar ceea ce Dumnezeu lucrează cu privire la mine, cu scopul ca toate să fie spre laudă, cinste și glorie la arătarea lui Isus Hristos.

Acesta trebuie să fie efectul venirii lui Hristos asupra sufletelor noastre. Aici sunt întristat câteodată, din cauza multor încercări, însă El va veni și mă va lua la Sine. Vom fi surprinși de venirea Lui? Ne va găsi ea preocupați cu o sumedenie de lucruri pe care vom fi nevoiți să le lăsăm în urmă? Ne va găsi venirea lui Hristos preocupați cu multe lucruri pe care ar fi trebuit de fapt să le lepădăm? Sau vom spune: «A venit sfârșitul tuturor exercițiilor de inimă; Cel pe care Îl aștept a venit ca să mă ia la Sine»? Dacă întreaga mea viață se bazează pe aceasta, voi trece prin diverse exerciții și încercări, însă având mereu această convingere prezentă: El vine ca să mă ia la Sine Însuși!

J N Darby

SĂMÂNȚA BUNĂ

Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, și cât de adânci sunt gândurile Tale!
Psalmul 92.5

Constatarea lordului

Fizicianul, matematicianul și strălucitul inginer William Thomson (1824-1907) a fost investit ca lord Kelvin de către regina Victoria. În timpul vieții sale a patentat 70 de invenții. Lordul Kelvin avea o credință puternică în Dumnezeu. El a spus: „Pretutindeni în jurul nostru se află dovezi copleșitoare ale unui proiect divin, inteligent și binevoitor… Concepția ateistă mi se pare atât de lipsită de sens, încât nici nu o pot exprima în cuvinte”.

Într-adevăr, pretutindeni în jurul nostru găsim dovezile lucrărilor Creatorului. „Ridicați-vă ochii în sus și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El [Dumnezeu] le cheamă pe toate după nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește” (Isaia 40.26). Nu este oare fascinant să urmărești schimbarea anotimpurilor în natură? Sau nu este unic jocul, mișcarea complexă a constelațiilor, al căror efect se poate observa pe cerul înstelat într-o noapte senină? Toate se mișcă pe căi stabilite, fără a ieși de sub control – dirijate de mâinile Creatorului.

Să privim în liniște lucrările lui Dumnezeu și să-i admirăm lucrarea bunăvoinței Sale față de noi. Să fim conștienți că Dumnezeu are de făcut o lucrare și în viețile noastre!

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

NU TE GRĂBI SĂ INTRI ÎNTR-O RELATIE

„Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.” (Geneza 2:22)

     Când vorbim despre relații, răbdarea este o abilitate greu de pus în practică. Și asta mai ales când te simți singur, gol și incomplet. În astfel de clipe îți vine să reacționezi necugetat și să faci alegeri bazându-te pe o perspectivă limitată, și nu pe imaginea de ansamblu pe care ai putea-o avea numai dacă ai fi făcut căutări și ai fi așteptat cu răbdare.

Pentru a nu face greșeli care ar putea avea un impact negativ pe tot restul vieții tale, iată trei pași importanți pe care trebuie să-i faci atunci când dorești să începi o relație cu cineva:

1) Trebuie să pui întrebările corecte. Fii curios, iscoditor și nerăbdător să găsești toate piesele puzzle-ului. Pune întrebări mereu și mereu!

2) Trebuie să găsești răspunsul la aceste întrebări. Cerne impresiile de suprafață pe care ți le faci prin văz și auz, și în scurt timp vei avea o imagine mai clară. Această imagine trebuie să fie în armonie cu două aspecte:

a) Cu voia și planul lui Dumnezeu pentru viața ta.

b) Cu dorința ta de-a fi în această relație.

3) Trebuie să acționezi când este momentul potrivit, fiind sigur că o faci potrivit informațiilor complete pe care le deții. Dacă nu funcționează, te poți relaxa, știind că ai făcut tot ce se putea pentru a lua o decizie înțeleaptă. Conform statisticilor, în zilele noastre jumătate din căsnicii sfârșesc prin divorț.

Însă dacă urmezi acești trei pași, te-ai putea încadra în cealaltă jumătate. Și chiar dacă relația ta eșuează, înainte de-a face pasul căsătoriei, poți lua cu tine în relația următoare înțelepciunea câștigată în prima. „Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.” Dumnezeu știe de ce ai nevoie, deci caută călăuzirea Sa!


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

1 Corinteni 13:1-13

După diferitele mădulare ale trupului lui Hristos: picior, mână, ureche, ochi ale capitolului 12, este ca şi cum am găsi inima, în capitolul 13. Rolul ei este de a însufleţi şi de a încălzi toate celelalte organe. Remarcăm că dragostea nu este un dar printre cele ale capitolului 12, ci mobilul necesar exercitării tuturor darurilor. Este o cale deschisă la toate şi care conduce spre toate (cap. 12:31). Din moment ce o cale este făcută pentru a merge pe ea, dragostea nu se cunoaşte cu adevărat decât prin experienţă. De aceea, acest capitol minunat nu ne dă nici o definiţie. El întocmeşte o listă nu închisă, dar suficientă pentru a ne umili profund, a tot ceea ce face dragostea, dar, mai presus de asta, a ceea ce nu face ea.

Această cale a fost cea a lui Hristos aici, jos; şi remarcăm că Numele Său poate fi substituit cuvântului dragoste în acest capitol fără săi schimbăm sensul (vezi 1 Ioan 4:8). În cunoştinţele noastre în legătură cu lucrurile încă nevăzute, totul este incomplet, confuz, şubred. Curând însă vom vedea faţă către faţă (v. 12). Atunci Salvatorul nostru, care ne-a cunoscut profund, ne va face să intrăm în întreaga cunoaştere a Lui Însuşi (Psalmul 139:1).

Şi dragostea nepieritoare va fi perfect şi etern satisfăcută în inima noastră şi în a alor Săi.


Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: