Mana Zilnica

Mana Zilnica

21 Iulie 2017

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV de Jean Koechlin

http://www.clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/

Ioan 8:1-20

Este o cursă foarte subtilă cea cu care cărturarii şi fariseii se gândesc săL prindă pe Domnul Isus. Prin El au venit împreună harul şi adevărul (cap. 1.17). Dacă El o condamnă pe această femeie vinovată, unde este harul pe care toţi îl cunosc (Luca 4.22)? Dacă o cruţă, nu este aceasta în detrimentul adevărului, în contradicţie cu legea? În înţelepciunea Lui perfectă, Isus le arată că această lege îi atinge pe toţi. Am puteao compara cu o sabie fără mâner carel răneşte întâi pe cel care o foloseşte. Însă, în loc săşi mărturisească păcatele care le revin în memorie, acuzatorii se retrag unul după altul, peste măsură de încurcaţi (Iov 5.13). „Lumina lumii” este înaintea lor (v. 12), dar „oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina” (cap. 3.19), precum acele insecte care, atunci când ridici piatra sub care se adăpostiseră, fug să se ascundă în altă parte. Atunci singurul care, fiind fără păcat, ar fi avut dreptul să exercite judecata îi declară femeii: „Nici Eu nu te condamn”. El adaugă: „Dute şi să nu mai păcătuieşti” (v. 11). Multe persoane se străduiesc ca prin propria lor purtare să fie vrednice de iertarea lui Dumnezeu, în timp ce Domnul începe prin a ierta şi numai după aceea porunceşte „să nu mai păcătuieşti” (comp. cu cap. 5.14, cu Psalmul 130.4 şi cu 1 Ioan 3.9).

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

Și toate faptele puterii lui și ale tăriei lui și istorisirea măreției lui Mardoheu, la care l-a înălțat împăratul, nu sunt scrise ele în cartea cronicilor împăraților Mediei și ai Persiei? Pentru că Mardoheu iudeul era cel dintâi după împăratul Ahașveroș și mare printre iudei și primit de mulțimea fraților săi, căutând binele poporului său și vorbind de pace pentru toată sămânța sa.
Estera 10.2,3

După captivitatea babiloniană – Măreția lui Mardoheu

Aceste versete de la sfârșitul cărții Estera ne îndreaptă privirile către Cel care este punctul central al întregii Scripturi și al tuturor planurilor lui Dumnezeu. În această carte mică, de numai zece capitole scurte, este prezentată grija și iubirea lui Mardoheu pentru fiica sa adoptată, Estera. Loialitatea lui față de împăratul rânduit de Dumnezeu peste imperiul medo-persan s-a manifestat prin faptul că i-a salvat viața acestuia. Când poruncile împărătești au intrat în conflict cu voia lui Dumnezeu, Mardoheu a ascultat mai degrabă de Dumnezeu, decât de om. Iar când poporul lui Dumnezeu a fost amenințat cu nimicirea din cauza credincioșiei lui, inima sa a fost foarte întristată și s-a luptat pentru a-și salva poporul. Pentru toate acestea, vrăjmașul a căutat să-l dea la moarte.

Dumnezeu, în mod suveran, a zădărnicit planul nelegiuit al lui Haman și i-a dat omului în care Își găsea plăcerea locul autorității pe care Haman îl deținuse, după ce Haman a fost spânzurat.

Mardoheu este adesea numit „Mardoheu, iudeul”. Ca și Iosif, el a fost pus peste toată împărăția, lucru care ne aduce aminte cum, în curând, toate lucrurile vor fi supuse Domnului Isus, în timpul Mileniului. El va fi mare și va fi apreciat nu doar de către frații Săi iudei, ci va domni cu dreptate peste tot pământul, ca Împărat al împăraților și Domn al domnilor. Fie ca acea zi slăvită să vină cât mai curând!

E P Vedder, Jr

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Cine se uită după vânt nu va semăna, și cine se uită după nori nu va secera.
Eclesiastul 11.4

Curajul misionarei

Acum Mary Slessor avea pe inimă ținuturile de dincolo de Okoyong. Deși îi iubea pe aceștia, așa cum făcuse și cu cei din Old Town, deviza ei era: „Tot înainte! Nu te uita niciodată înapoi!”. Reputația misionarei, ca fiind o femeie înțeleaptă și un judecător drept în problemele triburilor, a pătruns înaintea ei pe pământurile canibalilor Azo. La început, păreau că nu acordă vreo atenție mesajului ei, dar mai apoi, mulți L-au acceptat pe Hristos ca Mântuitor. Mary spunea că într-un sat erau două sute de credincioși și niciunul nu știa să citească, așa că a rugat pe alți creștini să vină să-i instruiască pe noii creștini. Timpul a trecut, dar totuși misionara a rămas tot atât de activă în lucrul Domnului. Fiind bătrână și slăbită, câțiva prieteni din Scoția au rugat-o să se întoarcă acasă. Însă ea s-a rugat lui Dumnezeu pentru putere de a sfârși ceea ce începuse printre canibali. Puterea a venit și ea a lucrat cu și mai multă rapiditate și dăruire. Doi ani mai târziu, Domnul a luat-o pe Mary acasă în patria veșnică.

Lucrarea acestei curajoase misionare a rămas pentru noi ca o mărturie vie. Viața multor negri s-a schimbat, fiindcă o femeie creștină a avut curajul să ducă Evanghelia acelor oameni sălbatici. O femeie creștină a reușit, fiindcă a îndrăznit să ceară ajutor Mântuitorului care a spus: „Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!”.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CINCI RĂSPUNSURI EXTREM DE IMPORTANTE

„Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Romani 8:31-35)

     Apostolul Pavel pune în pasajul acesta din Romani capitolul 8 cinci întrebări extrem de importante:

1) „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” Siguranța prezenței lui Dumnezeu înclină balanța în favoarea ta. Așadar, indiferent cu ce te confrunți astăzi, nu uita: „Dumnezeu este pentru mine.”

2) „El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (v. 32) Gândește-te puțin: ți-ar salva Dumnezeu sufletul, ca apoi să te lase să te descurci singur? Se ocupă El doar de nevoile tale veșnice, și nu și de cele pământești? Nu!

3) „Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi!” (v. 33). Orice voce acuzatoare, chiar și a ta, nu contează în curțile cerului. Acceptarea lui Dumnezeu este dincolo de orice respingere a oricărei alte persoane – și El te acceptă pentru că te vede „în Hristos.”

4) „Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu, şi mijloceşte pentru noi!” (v. 34) Când acuzatorii se ridică împotriva ta, Domnul Isus, avocatul apărării tale, îi reduce la tăcere. De ce? Pentru că sângele Său te acoperă!

5) „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos?” (v. 35) Pavel răspunde la propria sa întrebare: „Nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” (v. 38-39).

Cunoașterea acestor cinci adevăruri te va ajuta să te bucuri în timpul zilei și să dormi mai bine noaptea!


Single Post Navigation

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.